Gaidot viesus, nolēmu šoreiz svētku galdā celt dārzeņu uzkodu, pievienojot tai Tonkatsu mērci.
Šā partikas produkta izcelsmes valsts ir Japāna, bet tas ieguvis popularitāti arī citur pasaulē. Tonkatsu garšas ziņā ir līdzīga labāk zināmajai Vorčesteršīras mērcei.
Ja tev patīk dārzeņu kombinācijas ar saldskābu garšu un esi Āzijas virtuves cienītājs, domāju, ka šāda uzkoda būs tieši tavā gaumē.
VIDEO:
Sastāvdaļas:
300 grami kabaču;
400 grami baklažānu;
1 paprika;
1 sīpols;
1 burkāns.
Mērču maisījums:
3 ēdamkarotes Tonkatsu mērces;
3 ēdamkarotes sojas mērces;
1 tējkarote citronu sulas;
2 ēdamkarotes augu eļļas;
1 tējkarote medus.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi arī varētu interesēt
Tevi noteikti interesēs
- Ābolkoks nesīs daudz vairāk: kā pareizi apgriezt ābeli, lai tā augtu tikai platumā, nevis augstumā
- Andreja diena 30. novembrī: dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs prognozē – līdz pat decembra vidum var būt ļoti nepatīkams laiks
- Kā izvēlēties mandarīnus: ekspertu ceļvedis par šķirnēm, uzglabāšanu un 3 negaidītām pazīmēm veikalā
- Sinoptiķi nāk klajā ar jaunākajām prognozēm: no 1. decembra Latvijā laika apstākļi piedzīvos iespaidīgas izmaiņas
- Skaista, bet mazliet cimperlīga: pieredzējusi dārzniece skaidro, kā kopt “ziemas puķi” ciklamenu, lai tā ziedētu kupli un krāšņi
- Kāpēc sīpolus un burkānus necep kopā: noslēpums, kas atklās jebkura ēdiena garšu







